Romantisk have uden græs

Denne have indeholder mange terrasser, og bede med bl.a. hortensier, duftende historiske roser og stauder. De fleste af planterne kan benyttes til afskæring. Her er også stedsegrønne buske samt stedsegrønt og vintergrønt bunddække. Det er særligt vigtigt i en have uden græs, da haven ellers vil være trist grå og brun om vinteren.

Indgangen til haven er øverst i venstre hjørne. Man går ned ad en trappe gennem en stor rosenbue, og ned til en lille forplads. Går man forbi hovedindgangen, kommer man hen til en lille terrasse, hvor der er eftermiddags- og aftensol.

Omme i baghaven er der to store terrasser op af huset. Den ene ligger et trin længere nede, end den anden. Centralt i baghaven er der et stort bed med duftende blomster. Her er bl.a. længeblomstrende historiske roser, lavendler og høstfloks. Små stier af trædesten fører gennem bedet, så man kan komme til planterne uden at træde på dem.

Den bagerste del af haven er mere naturpræget. Her er en lille fritliggende terrasse, slyngede stier og en beplantning af stedsegrønne og blomstrende buske, et par mindre træer, og et frodigt bunddække. Over terrassen er der en pergola, hvor der med tiden vil vokse frodige klatreroser og blåregn. Ejeren bruger den pt. til babygyngestativ.

Haven ser ikke ud helt som på haveplanen, da haveejeren valgte at beholde den gamle hæk mod vest, i stedet for at opsætte et hegn. Der er også tilført et lille cykelhalvtag og en bagudgang i havens sydvestlige hjørne.

Fotografierne er taget midt i september.