Planteplan

Måske ligger fliserne som de skal, men haven er kedelig eller for besværlig at passe. Så er en planteplan den rigtige løsning. En planteplan er en gennemarbejdet plan over haven, med tilhørende udførlig planteliste og beskrivelse. Den omfatter ikke nye belægninger, terrasser, trapper og støttemure. Med en planteplan i hånden kan I indhente tilbud fra flere anlægsgartnere, eller I kan selv udføre plantearbejdet, efterhånden som tiden og økonomien tillader det. Selv om I tilplanter haven lidt af gangen, sikrer planteplanen at haven bliver harmonisk.

En planteplan kan omfatte hele haven eller en del af den. 
Planteplanen viser havens fremtidige udseende. I den tilhørende planteliste står der hvilke plantearter og sorter der anvendes. Plantelisten beskriver også planternes udseende, planteantallet, samt noget om plantning og pleje. I får også en beskrivelse af havens fremtidige udseende, og en generel vejledning i plantning og pleje. Se eksempel på planteliste: Planteliste

Det er vigtigt, at alle der skal have indflydelse på planteplanen er til stede, når jeg kommer på besøg. Vi starter mødet med at se på jeres have og tale om de muligheder haven byder på, med udgangspunkt i jeres ønsker. Derpå opmåler vi haven, hvis I ikke har gjort det på forhånd. Til sidst skitserer jeg sammen med jer, mens vi taler om havens udformning og plantevalg. Vi kan også tale om placering af drivhus, orangeri, legeredskaber, bålplads eller hvad I ellers ønsker. Mødet tager typisk 2 til 3 timer, hvis I har lavet opmålingen på forhånd. I modtager den færdige planteplan med posten.

Det er en stor hjælp for mig, og vi får udnyttet tiden optimalt, hvis I på forhånd har lavet en plan over grunden i mål 1:100. Tryk på Klar til besøg her eller øverst på siden, for at se hvordan. Der står også, hvad I bør overveje, inden jeg kommer. Hvis I ikke har mod på at lave opmålingen, kan jeg lave den med jer. Det koster 390 kr. pr. halve time oven i planteplanprisen.

Priser for en planteplan gældende for en have i Københavnsområdet: 
Rækkehushave eller del af have op til 300 m2: 6.500-9.500 kr. inkl. moms. 
Villagrund op til 900 m2: 8.000-11.500 kr. inkl. moms. 
Villagrund 900-1.200 m2: 9.000-12.500 kr. inkl. moms. 
Villagrund mv. over 1.200 m2: Fra 10.000 kr. inkl. moms.

Prisen afhænger af havens størrelse, samt ønskerne til haven. Ved mødets slutning fastsætter jeg et mere præcist prisspænd.

Priseksempler på kørselstillæg for resten af Sjælland: 
Frederikssund, Roskilde, Hillerød, Hørsholm, Vedbæk, Karlslunde, Amager: 100 kr. 
Køge, Lejre, Skævinge, Frederiksværk, Helsinge, Fredensborg: 200 kr.
Ringsted, Holbæk, Haslev, Helsingør, Gilleleje, Hundested: 300 kr.
 
Slagelse, Næstved: 500 kr. 
Kalundborg, Vordingborg, Nykøbing Sjælland: 700 kr.