Haveplan

Haveplan

En haveplan er en gennemarbejdet plan over haven, med tilhørende udførlig planteliste og beskrivelse. Med en haveplan i hånden kan du indhente tilbud fra flere anlægsgartnere, eller du kan selv anlægge haven, efterhånden som tiden og økonomien tillader det. Selv om du anlægger haven lidt af gangen, sikrer haveplanen at haven bliver harmonisk.

En haveplan kan omfatte hele haven eller en del af den. Haveplanen viser havens fremtidige udseende. I den tilhørende planteliste står der hvilke plantearter og sorter der anvendes. Plantelisten beskriver også planternes udseende, planteantallet, samt noget om plantning og pleje. Du får også en beskrivelse af havens fremtidige udseende, og en generel vejledning i plantning og pleje. Se eksempel på planteliste nederst på siden.

Det er vigtigt, at alle der skal have indflydelse på haveplanen er til stede, når jeg kommer på besøg.
Vi starter mødet med at se på haven og tale om de muligheder haven byder på, med udgangspunkt i dine ønsker. Derpå opmåler vi haven, hvis du ikke har gjort det på forhånd. Til sidst skitserer jeg sammen med dig, mens vi taler om havens udformning, plantevalg, og efter behov, valg af belægninger, hegn m.m. Vi kan også tale om placering af carport, drivhus, orangeri, svømmesø, swimmingpool eller hvad du ellers ønsker. Mødet tager typisk 3 timer, hvis du har lavet opmålingen på forhånd. Du modtager den færdige haveplan i postkassen.

Det er en stor hjælp for mig, og vi får udnyttet tiden optimalt, hvis du på forhånd har lavet en plan over grunden i mål 1:100. Tryk på Klar til besøg her eller øverst på siden, for at se hvordan. Der står også, hvad du bør overveje, inden jeg kommer. Hvis du ikke har mod på at lave opmålingen, kan jeg lave den med dig. Det koster 390 kr. pr. halve time oven i haveplanprisen.

Priser for en haveplan gældende for en have i Københavnsområdet:
Rækkehushave eller del af have op til 300 m2: 7.500-10.500 kr. inkl. moms.
Villagrund op til 900 m2: 9.500-14.500 kr. inkl. moms.
Villagrund 900-1.200 m2: 10.500-15.500 kr. inkl. moms.
Villagrund mv. over 1.200 m2: Fra 11.500 kr. inkl. moms.

Prisen afhænger af havens størrelse, terrænforhold, samt ønskerne til haven. Ved mødets slutning fastsætter jeg et mere præcist prisspænd.

Priseksempler på kørselstillæg for resten af Sjælland:
Frederikssund, Roskilde, Hillerød, Hørsholm, Vedbæk, Karlslunde, Amager: 100 kr.
Køge, Lejre, Skævinge, Frederiksværk, Helsinge, Fredensborg: 200 kr.
Ringsted, Holbæk, Haslev, Helsingør, Gilleleje, Hundested: 300 kr.
Slagelse, Næstved: 500 kr.
Kalundborg, Vordingborg, Nykøbing Sjælland: 700 kr.

Eksempel på planteliste

plliste1