Have til nytte og fugleliv

Denne villahave indeholder ingen græsplæne. I stedet er der bede og belægning over det hele.

I den sydlige del af haven er der en stor køkken- og frugthave, samt et ret stort drivhus. Grøntsager, blomster og krydderurter dyrkes i højbede, så man har en god arbejdsstilling, og så man undgår at træde jorden sammen. Drivhuset bruges både til dyrkning og ophold. Foran drivhuset er der en lille solbeskinnet terrasse.

Midt i haven er der en stor terrasse op ad huset. Her er der sol fra middag til aften. Terrassen er omgivet af længeblomstrende bunddækkeroser. Ud for terrassen er der en rund solterrasse. Når buskene omkring terrassen vokser til, kan man solbade ugenert.

Den nordlige del af haven er en fugleskov. Englænderne ville kalde den en Woodland Garden. Her er mindre træer og buske med smuk blomstring, og de fleste får bær og høstfarver. Nogle af buskene er stedsegrønne, så der er noget at se ud på om vinteren. Mellem træer og buske er der et frodigt bunddække. I en lysning i skoven er der en rund terrasse, hvor der er morgensol. Her er naturligvis fuglebad og fuglefoderhus, og når træerne er vokset lidt til, kan der sættes redekasser op i træerne.