Forside    Haveplan    Eksempler på haveplaner    Planteplan    Haveskitse    Haverådgivning    Artikler    Inspiration    Klar til besøg


Haveinspiration 

Tulipaner og taks
Vi bruger vores haver mere og mere. Fra den første milde strålende solskinsdag i marts, sidder vi på vores læfyldte lune terasser og drikker kaffe. Vi nyder det blomstrende krokustæppe og fuglenes sang. Bedene med flerårige grøntsager bugner af friskt bladgrønt, længe inden køkkenhaven er sået til.    

I april blomstrer scilla og påskeliljer, og skovhjørnet er fyldt med anemoner. Vi begynder at spille bold eller kongespil.   

I maj står rhododendron og tulipaner i fuld flor. Vi nyder morgenmaden på morgenterassen.

 
Historisk rose
I juni bliver det sommer. Store og små samles i den lyse aften omkring bålpladsen for at fejre Sankt Hans eller bage snobrød. Storkenæb og buskroser blomstrer om kap.   

I begyndelsen af juli er de duftende historiske og engelske roser på deres højeste. Måske er de samlet i en rosenhave. Måske er de plantet ved en aftenterasse med aftenduftende kaprifolier.   

I august bugner køkkenhaven af grøntsager og blomster i smukke mønstre. Krydderurterne har måske deres eget lille haverum med en hvidmalet bænk.

 
Høstfarver
I september begynder æbler, pærer og blommer at modnes i frugthaven eller på frugtespalieret, der inddeler haven.   

I oktober spejler træer og buske med fine høstfarver sig i det præcistformede spejlbassin eller i havedammen. Vi nyder de solrige men kølige dage i det lune orangeri eller i havepavillonen.   

I november sætter Asters og Sankt Hansurt et farverigt punktum for en dejlig havesæson.

 
Rosenhave i sne
Men også om vinteren nyder vi haven, især på vores gang til og fra huset og fra vores vinduer. I december er det dejligt at kunne gå ud i haven og plukke Kristtorn med lakrøde bær og andre spændende dekorations- materialer.   

I januar står de stedsegrønne hække og buksbomkugler smukt aftegnede mod sneen.   

I februar blomstrer Troldnød i en bund af Erantis og giver forventninger om forårets komme.Få mere inspiration på
Eksempler på haveplaner


Havearkitekt Lene Palmer   Tlf. 23 63 84 88   E-mail: lene@havearkitekt-lp.dk