Forside    Haveplan    Eksempler på haveplaner    Planteplan    Haveskitse    Haverådgivning    Artikler    Inspiration    Klar til besøg
 
Klokkeblomster og kæmpestenbræk

Klar til besøg

Når I ringer til mig og bestiller en haveplan, en haveskitse eller haverådgivning, aftaler vi en tid til et havebesøg. Det er vigtigt, at alle der skal have indflydelse på haveplanen er til stede, når jeg kommer på besøg.

Inden besøget vil jeg bede jer om at lave en opmåling af haven, og tænke lidt over jeres ønsker og behov. Hvis der er stauder i haven, som I ønsker genbrugt, må I meget gerne skrive en liste med deres navne og farver.

Opmåling

Jeg vil gerne have at tegningen bliver i mål 1:100 (1 cm på planen er 1 meter i virkeligheden) eller evt. i mål 1:200, hvis haven er meget stor. I kan bruge almindeligt ternet papir, som I sætter sammen med tape. Tegningen skal blot være klar til jeg kommer.

Et matrikelkort eller en beliggenhedsplan over grunden, kan være en hjælp til optegningen. Matrikelkortet følger som regel med husets papirer, eller kan fås på kommunens tekniske forvaltning. Nogle kommuner har det desuden på deres hjemmeside. Vær opmærksom på at hjemmeside-kortene ofte viser husets tag og ikke murene. En tegning over huset, eller facadetegninger, vil være en hjælp til at tegne døre og vinduer ind.

Indtegn grunden og en nordpil på papiret. Indtegn derpå huset, med markering af døre og vinduer. Hvis huset tegnes ud fra et matrikelkort eller lignende, tages nogle kontrolmål fra hushjørnerne og vinkelret ud til skel. Det sker nemlig, at huset er placeret anderledes på kortet end i virkeligheden.

Eksisterende carport, skure, belægning, dæksler, træer, større buske, bede og hække mv. der skal bevares, eller måske skal bevares, tegnes ind på papiret. Skråninger, trapper og støttemure tegnes også ind; meget gerne med angivelse af højder. Brug helst husets sokkelhøjde som udgangspunkt.

For at kunne tegne genstandene præcist ind, udspænder man lange snore eller et langt målebånd fra hushjørnerne og vinkelret ud til skel. Mål afstanden langs snoren/målebåndet fra hushjørnet og til man er vinkelret ud for genstanden. Derpå måles afstanden fra snoren/målebåndet og til genstanden.

Hvis I ikke har mod på at lave opmålingen, kan jeg lave den med jer. Det koster 390 kr. inkl. moms pr. halve time.

Ønsker og behov

Inden jeg kommer, må I meget gerne tænke over hvilke ønsker I har til haven. Tryk på Inspiration og Eksempler på haveplaner øverst på siden og lad jer inspirere.

Hvilke funktioner skal der være i haven ? Siddepladser, afskærmning, leg, afskæringsblomster, køkkenhave...
Hvilken stil og stemning skal der være i haven ? Find gerne billeder, der viser hvad I godt kan lide.
Ønsker I nogle bestemte plantetyper eller farver, eller har I måske konkrete planteønsker ?
Er der servitutter på grunden ?
Hvis en carport eller andre bygninger skal placeres på grunden, vil jeg bede jer om at undersøge hvor byggelinierne går.

Havearkitekt Lene Palmer   Tlf. 23 63 84 88   E-mail: lene@havearkitekt-lp.dk